Daar vanaf 14 november 2015 de fokkers van Honden en Katten wettelijk gediplomeerd moeten zijn, heb ik de opleiding te Barneveld gevolgd en ben enorm blij
want ik heb op 22 januari 2015 mijn certificaat behaald:

 "Wettelijke beroepsvereisten Gezelschapsdieren Honden en katten (honden en katten besluit)
Kwalificatie: Vakbekwaam verkopen van gezelschapsdieren of ondernemer gezelschapsdierenbranche!!

Wij zijn een kleine Cattery in Vlaardingen vanaf 2002. Wij zijn voor de Maine Coon gevallen vanwege het mooie stoere uiterlijk, de schitterende halflangharige vacht, de grootte en natuurlijk vanwege het super lieve en sociale karakter.

Wij vinden gezondheid en karakter heel erg belangrijk. De doelstelling van ons fokprogramma is dan ook het fokken van hele lieve en gezonde Maine Coons.

Wij letten zeer goed op de Genetische Diversiteit (zie meer info op www.pawpeds.com )en op diversen erfelijke ziektes.
Onze katten zijn d.m.v. een bloedtest getest op FelV (leukemie virus), FIV (katten aids), Patella Luxatie (losse knieschijven) en tevens worden ze via röntgen op HCM (hartziekte) en PKD (nier cysten) getest.

Onze katten zijn selectief uitgezocht op een goed en lief sociaal karakter.

We sluiten onze katten niet op. Ze hebben toegang tot het hele huis en tevens hebben we een afgeschermde tuin waar ze, via een luikje in de muur, zelf kunnen beslissen of ze naar buiten of naar binnen willen.

Wij hebben af en toe een nestje kittens.
Onze kittens groeien op in huiselijke sfeer, samen met ons, onze kinderen en  tussen onze andere katten
.

Wij zijn lid van Mundikat (Fife) en  RMC (Rasclub Maine Coon)

Al onze katten zijn getest op:
HCM, PKD, FIV, FEL.V. , PL 
and HCM-Gen MYBPC3


Nympha van den Toorn
  


 

 


De Maine Coon:
 
 
De geschiedenis  van de Maine Coon
 
Er bestaan meerdere legendes over waar de Maine Coon vanaf stamt.
Een van de meest bekende is dat de Maine Coon een kruising is van een huiskat met een wasbeer (Raccoon) maar genetisch gezien is gebleken dat dit niet mogelijk is.
Een andere legende is dat kapitein Samual Clough, tijdens de Franse revolutie, de Koninklijke spullen van Marie Antoinette, waaronder  6 langharige Koninklijke katten, alvast verscheepte vanuit Frankrijk naar America. De bedoeling was dat Marie-Antoinette zou onderduiken bij de kapitein in Maine. Helaas is zij onthoofd tijdens de Franse revolutie en heeft verder niemand de koninklijke spullen opgeëist. De katten bleven dus in Maine en werden gezien als de voorouders van de Maine Coon.
De evolutietheorie houd zich het meest staande tussen de legendes. oftewel de wet van de sterkste waardoor er een natuurlijke selectie ontstaat. De 1e katten zullen zijn verscheept naar America waar ze aan land kwamen en rondzwierven. De sterkste overleefden en paste zich aan aan het koude klimaat van Maine, trokken naar de mensen toe en leefden op de boerderijen als jager tegen knaagdieren.
 

Karakter en uiterlijk van de Maine Coon

Onder het misschien wat wilde uiterlijk van de Maine Coon verbergt zich een aanhankelijke kat met een zeer tolerant karakter. Hij is niet opdringerig, maar wel speels (sommigen apporteren ook) en intelligent. Van nature rustig van aard en goedgehumeurd zal hij niet gauw zijn nagels gebruiken en vechtpartijen bij voorkeur uit de weg gaan. Vanwege zijn super sociale karakter is de Maine Coon niet graag alleen en kan daar zeer verdrietig van worden. Het is daarom aan te bevelen om te zorgen dat hij een maatje heeft.

U zult verbaasd zijn over het zachte stemgeluid als u voor het eerst een Maine Coon hoort miauwen. Katers zijn in het algemeen wat ondernemender. Poezen zijn vaak wat gereserveerder tegenover vreemden.

Het zijn katten met een natuurlijk uiterlijk en een makkelijk te onderhouden vacht. Ze worden iets groter dan gewone huiskatten, namelijk vijf tot acht kilo, waarbij katers iets forser zijn dan poezen. Omdat het ras zich betrekkelijk traag ontwikkelt, zijn ze pas met een jaar of vier volwassen en hebben dan pas hun uiteindelijke type en vacht bereikt.

Hun verschijning is imposant door hun los uitstaande vacht, hoge poten en lange, volle staart en geeft een goed gespierde, stevige en krachtige indruk.

De brede kop heeft een vierkante snuit met een lichte welving in de neus, grote oren met haarpluizen eruit en het liefst pluimpjes aan de punten. Verwacht wordt dat de kop wordt omlijst door een kraag. De vacht is dicht, kort op de kop, schouders en poten en geleidelijk langer langs de rug en de flanken, met een enigszins ruig- en vol behaarde broek op de achterpoten en lang buikhaar. De vacht is geschikt voor alle jaargetijden; de lange pluimstaart wordt gebruikt om voeten en oren warm te houden als ze zich helemaal oprollen. De vacht is waterafstotend en klit nauwelijks, omdat er weinig ondervacht aanwezig is en is dan ook eenvoudig te verzorgen. Eén keer in de week kammen en borstelen is meestal voldoende, waarbij u de vier 'oksels' niet moet vergeten.

Hoewel Black tabby de meest populaire kleur is, zijn bij de Maine Coon vrijwel alle kleuren mogelijk. Alleen de kleuren lilac, chocolate en de Siamese point-aftekening zijn niet toegestaan. Afhankelijk of de kat tabby, effen, blauw of zilver is, voelt de vacht stugger of zachter aan.

De volgende twee vachtpatronen zijn toegestaan: gemarmerd, ook wel 'classic' of 'blotched' genoemd en gestreept, ook wel 'mackerel' genoemd, tevens is effen mogelijk. Hoewel de Maine Coon goed binnenshuis gehouden kan worden, heeft hij het liefst een uitloop naar buiten.

 


Copyright © Of Magic Craft.
Alle rechten voorbehouden.